Nyheter

Svenska avancemang i världen

Mikael Ymer, André Göransson och Robert Lindstedt har startat säsongen.

Mikael Ymer (255) avancerar i Challengern på Nya Kaledonien. I första omgången besegrade han fransmannen Tristan Lamasine (309) med 64 46 64. Spelarna har mötts en gång tidigare och det var i Bordeaux 2017 och även då stod Mikael Ymer som vinnare.

I andra omgången ställdes han mot 8:e seedade serben Nikola Milojevic (174) och även här blev det vinst i en tuff 3-setare 46 75 74.

Åttondelsfinal väntar nu på torsdagen där Mikael ställs mot Colin Sinclair (579) från ögruppen Nordmarianerna. Sinclair slog ut 9:e seedade Blaz Rola (188) från Rumänien med 75 64 i sin andra omgång.

André Göransson tog sig via kvalet in i samma tävling som Mikael Ymer. Dock blev det förlust i första omgången mot fransmannen Tak Khunn Wang med 2-1 i set. Bättre gick det för Göransson & Verbeek som vann i dubbeln och spelar kvartsfinal mot förstaseedade paret Nielsen/Reid.

På ATP-touren stod Robert Lindstedt, i par med kanadensaren Milos Raonic, för en knall när de besegrade förstaseedade Mike & Bob Bryan i Brisbane med 36 64 10-7. Nu väntar kvartsfinal mot hemmaspelarna Duckworth/Thompson som fått WC till dubbelturneringen och besegrade Kei Nishikori/Yoshihita Nishioka.

Tags

Liknande artiklar