Nyheter

Mirjam Björklund & Caijsa Hennemann klara för Båstad.

Mirjam Björklund och Caijsa Hennemann har fått varsitt Wild Card till Swedish Open.

Mirjam Björklund & Caijsa Hennemann

Två svenska framtidshopp får genom varsitt Wild Card direktplats in i huvudturneringen i sommarens WTA tävling i Båstad. 

Det var såklart glada överraskningar när Tournament Director Sofia Arvidsson tog kontakt med Mirjam och Caijsa och berättade att tävlingen will ge dem varsin startplats i Sveriges enda damtävling på WTA touren.

Hemmaplan, svensk sommar och att få göra det man älskar, det blev såklart inte bättre än så och det är klart att det betydde oerhört mycket för oss svenskar att få spela på WTA touren hemma i Sverige berättar Sofia Arvidsson

Mer om Mirjam och Caijsa och varför de får Wild Card kan ni läsa i kommande Blogginlägg från Sofia som publiceras här på sajten i helgen.


Tävlingen gör en nystart efter ett års uppehåll och tävlingen har även en ny statusnivå ,WTA 125K, på damernas proffstour. Ett medvetet val från arrangören som har satt en sund och framtidssäkrande ambitionsnivå för att satsa långsiktigt.

I och med att damtennisveckan ligger i skuggan av Wimbledons andra spelvecka ger det möjligheter för tävlingen som ligger i linje med arrangörens ambitioner. Att ge de blivande svenska tennisstjärnorna en möjlighet att spela på den högsta nivån och att göra det på hemmaplan. Det blev ett tungt avbräck när turneringen lades ner av sportkoncernen Lagardere och tennissverige valde att inte sitta tysta. Reaktionerna var många och missnöjet stort vilket gav extra inspiration för nuvarande organisation att jobba fram en lösning för en återkomst av tävlingen i Båstad. Nu är den verklighet!

 

 

Liknande artiklar