Nyheter

Fem svenskor spelar Swedish Open i Båstad.

Lottningarna är genomförda och nu kan vi verkligen dra igång Swedish Open. Ni har väl inte missat att det är fri entré hela damveckan på Swedish Open. Varmt välkomna!

Våra svenska spelare Johanna Larsson, Mirjam Björklund, Caijsa Hennemann, Cornelia Lister och Susanne Celik har idag lottats in i huvudtävlingen av Swedish Open. Danskan Clara Tauson, som tidigare fått ett wild card till turneringen, kunde idag gå in på sin ranking vilket möjliggjorde att Susanne Celik fick ett wild card i sista stund.

På måndagen spelar Cornelia Lister första match på centercourten kl 11.00. Cornelia Lister ställs mot den 150-rankade georgiskan Ekaterine Gorgodze. Den matchen följs av en dubbel med Johanna Larsson i par med spanjorskan Lara Arruabarrena. Paret är förstaseedade i dubbelturneringen. Efter dubbeln är det Caijsa Hennemanns tur att gå in på centercourten. Caijsa Hennemann lottades mot serbiskan Aleksandra Krunic. 26-åriga Krunic ligger 113 på världsrankingen och vann en WTA titel 2018.

Sista matchen på centercourten spelas mellan Mona Barthel och Andrea Gamiz. Barthel har vunnit i Båstad 2014.

Tisdagens matcher bjuder på tre svenskor.
Mästarinnan från 2015, Johanna Larsson, ställs mot den förstaseedade rumänskan Sorana Cristea. Sorana och Johanna har mötts fyra gånger på WTA touren. Första gången var just på gruset i Båstad redan 2009. Sorana ligger 77:a på världsrankingen och leder inbördes möten med 3-1 mot Johanna.

Mirjam Björklund ställs mot den 28-åriga tyskan Anna Zaja. Zaja innehar plats 200 på WTA rankingen.
Susanne Celik får möte franskt motstånd i form av Fiona Ferro som är rankad nr 100.

Danskan Tauson får möta sjundeseede Elena Rybakina från Kazakstan och går in i tävlingen under tisdagen.

Liknande artiklar