Nyheter

Larsson vidare – Tauson föll

Johanna Larsson är vidare till andra omgången av Swedish Open.

Johanna Larsson öppnade urstarkt mot en lite chockad Sorana Cirstea. Första set gick y flygande fart och rumänskan vann bara 10 bollar i setet som Johanna vann med 6-0. Ett regnavbrott gjorde paus i matchen och en mer samlad Cirstea kom tillbaka ut på banan och andra set behövde avgöras i tie-break. Där var Johanna bättre och kunde till publikens jubel knyta näven efter att segerbollen var slagen.

Nu väntar Arantxa Rus från Holland i andra omgången för Johanna. Johanna har två-noll i matcher mot Holländskan, dock var det 10 år sedan de möttes.

Danska Clara Tauson hade en tuff uppgift i form av sjundeseedade Elena Rybakina. Matchen blev dock mycket jämn och den unga danskan var inte utan chanser men förlorade ett tufft tie-break i andra set och Rybakina vann  med 6-4 7-6(5) i solnedgången i Båstad.

Liknande artiklar