NyheterSofias Blogg

Sofia Servar – Stämningen på topp

Sofia Arvidsson kommer under våren och sommaren att skriva på hemsidan och berätta och förklara om hur touren fungerar men såklart även fullt fokus på tjejerna på touren och de som jagar efter framgång.

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

Vi var många som var laddade inför tisdagens matcher. Frågan är om inte dessa herrar var mest laddade:

Om ni tycker han till vänster är lik min pappa så är det för att det är min pappa. Mikael Ekholm i mitten med ryggen till har vi svenska spelare mycket att tacka för. Notera gärna punkt nummer två på tröjan, respekt! Han har under många år lett den svenska klacken under Australien Open. Tillsammans med Anders till höger i bild gjorde dom allt för att heja fram dom svenska tjejerna under tisdagen.
[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”20″]
Vilka matcher vi fick se. Dagen inleddes med Susanne Celik som gjorde en härlig kämparinsats men fick ge sig till slut med 6-4 i tredje. Susanne visade att hon är på väg tillbaka mot sin gamla vanliga form.
[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”20″]
Innan nästa match hann jag grillas av härliga ungdomar från Wilson Tennis Camp som förberett en massa frågor till mig. Jag gjorde mitt bästa att besvara dessa:

[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”20″]

Tisdagens längsta nagelbitare blev Mirjam Björklunds match. Efter ca 3,5 timmar spel stod hon som segrare. Kul att se Mirjam kliva fram och presentera sig på den lite större scenen och jag tror Mirjam har stor möjlighet att stå som segrare även imorgon.
[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”20″]
Där kom en busslast danska fans för att heja på Clara Tauson. När Mirjams match drog ut på tiden undrade några av danskarna om vi kunde flytta Johannas match så Claras kunde börja. Johanna är drottning av Båstad och henne flyttar man inte på. Johanna gav förstaseedade Cirstea noll gem i första set och tog sedan andra i tiebreak.

[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”20″]

Så på onsdagen har vi alltså två svenskar i farten. Johanna ställs mot Arantxa Rus andra match efter 11.00 och därefter spelar Mirjam Björklund mot fransyskan Ferro.

[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”20″]

Sofia Arvidsson
Tournament Director

Liknande artiklar