Sofias Blogg

Sofia Servar – Snart kick off

Sofia Arvidsson kommer under våren att skriva på hemsidan och berätta och förklara om hur touren fungerar men såklart även fullt fokus på tjejerna på touren och de som jagar efter framgång.

Det blev en hård tresetare i andra omgången i Miami mellan Rebecca Peterson och Serena Williams. Kul att se att Rebecca har häng på dom bästa. Serena är ingen lätt motståndare. Det vet jag:

*****

En härlig spelare som var framme i kvarten var Su Wei Hsieh. Vi började spela juniortävlingar samtidigt och följdes åt upp till WTA touren. Hon är nog den mest avslappnade spelaren jag träffat. Under Wimbledon ett år hade Su Wei match kl 11.00 men ingen Su Wei dök upp så det blev WO. När jag några timmar senare träffade Su wei var jag tvungen att fråga vad som hänt?
-Su wei, du skulle ju spela klockan elva, vart var du?
– Jag vet, jag trodde tävlingen började imorgon. Men ingen fara, jag spelar dubbel också….

*****

När Stefan Edberg slutade funderade han på hur han kunde ge tillbaka till svensk tennis så han startade en stiftelse för att stötta svenska tennisungdomar. Stefan gav samtidigt stiftelsen en liten gåva på 2 miljoner så myten om att smålänningar är snåla får man kanske ta med en nypa salt ;).

Jag är just nu med i styrelsen och vi hade möte i måndags. Där förklarade jag och Åsa för dom andra att om man inte lägger upp bildbevis på sociala medier räknas inte mötet:

*****

Nästa vecka är WTA touren i härliga Charleston och spelar. Jag växlade några ord med Johanna Larsson och var lite avis på henne att hon skulle dit. Som vanligt kunde hon inte låta bli att håna mig och mitt ickeglidande på gruset:- Jag lovar köra några extra glidningar för dig på det gröna gruset….

*****

Arbetet för Swedish Open är i full gång. Nästa vecka är våran kick off. En rolig nyhet jag redan nu kan avslöja är att spelarna inte kommer kunna klaga på några domslut, vi kommer nämligen att ha nya domarstolar där domarna kommer ha en helt ny överblick av spelet:

Det var allt för idag. Over and out!

Sofia Arvidsson
Tournament Director

Liknande artiklar